Dlaczego warto pić sok z kiszonej kapusty i buraków

Artykuły fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan znów powróciły do naszego menu. Do kiszonych buraków…

Na kursie gotowania zdobędziesz nowe umiejętności kulinarne

Własnoręczne przyrządzanie posiłków w domowym zaciszu ma masę zalet. Największą z nich jest bezsprzecznie oszczędność pieniędzy…

Kapusta kiszona – warto spożywać ją regularnie

Charakterystyczny smak białej kiszonej kapusty jest niezaprzeczalnie cząstką środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona składnikiem licznych potraw…

Zdrowa żywność – o sokach z kiszonej kapusty i kiszonego buraka

Z kiszonek korzysta się w polskiej kuchni od stuleci. Od paru lat jednakże raz za razem…

Gotowanie pod okiem mistrza kuchni – o warsztatach kulinarnych

Wzięcie udziału w kursie kulinarnym to prosta droga do pozyskania przydatnych umiejętności – powtórzenie podstaw gotowania,…

Ciesz się pyszną kawą co dnia – o kapsułkach pasujących do Dolce Gusto

Ekspresy oparte na systemie Nescafe Dolce Gusto na stałe wtopiły się już w pejzaż polskich kuchni.…

Food pairing – poznaj nowy wymiar gotowania

Pomimo, że jesteśmy przyzwyczajeni do pewnych połączeń smaków, nie znaczy to, że parowanie ze sobą potraw,…

Krakowska Piekarnia Pochopień

Piekarnia Pochopień – tradycja i smak Piekarnia Pochopień jest firmą z tradycjami datowanymi na 1946 rok.…